We zijn begonnen!

Het is echt waar, het eerste speelweekend van seizoen 2018-2019 hebben we gehad en het was een succesvol weekend. Alle Sperwers teams hebben gewonnen dus een 100% score op de wedstrijdpunten! Alleen de D heeft niet gespeeld, hun wedstrijd tegen Nikantes D1 is verplaatst naar aanstaande donderdag.

   

 

Maassluis F3 – Sperwers F1

De allereerste Sperwers wedstrijd dit weekend was van onze F1. En wat maakt een korfbalwedstrijd een echte F-wedstrijd? Juist, om 09.00 uur starten en dan ook nog in Maassluis. Ach, dan heb je nog wat aan je dag zullen we maar zeggen.. Eenmaal aangekomen op het veld werd er door Ajay en Karan nog wat uitleg gegeven over de mannenavond op kamp, maar wat daar nou precies gebeurd is (op het eten van heel veel snoepjes na)… hhhmmmm blijft een geheim. Voor de wedstrijd was het al best een beetje spannend want het was voor Yasmine haar allereerste echte korfbalwedstrijd. Gelukkig speelde ze met Sven, Ajay en Aiden en die korfballen al langer. Er was meer publiek van Sperwers dan voor Maassluis, want Karan en Tess kwamen hun broertjes aanmoedigen en ook alle 4 de ouders waren erbij. Handig, want zo kon deze wedstrijd gecombineerd worden met die van de E1 en leuk voor onze kids want er was genoeg support. Met Fred en Lindy langs de lijn als coaches en met gevulde bidons kon de wedstrijd beginnen. Al snel werd duidelijk dat Sperwers een stuk beter was dan Maassluis: er werden goed ballen onderschept en snel geschakeld naar de aanval. Al snel viel het eerste doelpunt aan Sperwers kant en liepen ze uit. De hele 2e helft heeft Maassluis met een super speler gespeeld en toch won de F1 met 3-10! Wat een knappe overwinning!

 

KCR E6 – Sperwers E1

Na de wedstrijd van de F1 vertrok bijna de hele Sperwers familie naar Ridderkerk voor de wedstrijd van de E1. Er was niet heel veel tijd meer dus na wat aanwijzingen van Jerry die de E1 coachte werd er gestart. Tijdens de wedstrijd waren er hele andere omstandigheden dan bij de F1 want er stond een flinke wind. Elke keer wanneer Sperwers wilde scoren kwam de bal, dankzij de wind, terug.

Het duurde even voor Aiden, Ajay, Sven, Karen en Tess waren opgewarmd want ze kwamen met 0-2 achter. Gelukkig kwamen ze daarna snel terug en werd het 2-2 voor de eerste rust. Na de pauze werd het samenspel beter en was Sperwers duidelijk beter aan het verdedigen, overspelen en communiceren.

Ons dynamische duo (voor de mensen die het niet weten, dit zijn Sven en Ajay) hoefden nauwelijks elkaars namen te noemen en speelden voortreffelijk samen zoals zij ook al bij de F1 hadden laten zien.

Het ging zelfs zo goed en de sfeer was zo leuk dat Sven en Aiden tijdens de rust wilden spelen. Jerry gaf goede aanwijzingen en de spelers luisterden naar hem, want de wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 2-5! Goed gedaan Aiden, Ajay, Sven, Karan, Tess en Jerry! Gefeliciteerd!

 

Oranje Zwart/De Hoekse 1 – Sperwers 1

Ook voor Sperwers 1 startte het seizoen op zaterdag 08-09. Op naar Westmaas dus, en tot grote vreugde van onze spelers hebben ze daar geen kunstgras dus moest Sperwers 1 letterlijk de wei in. Het was wisselvallig weer met af een toe wind en regen, maar op zich een prima korfbal-temperatuurtje. De opstelling van Sperwers 1 deze wedstrijd: Robin, Anne, Jordy en Anthony in de aanval en Charlotte, Lindy, Hubert en Willem als 1e verdediging. Cynthia en Mike zaten deze wedstrijd reserve en konden de ploeg op die manier van aanwijzingen voorzien. Langs de lijn waren Diana en Fred er voor de aanmoedigingen, hartstikke leuk! Voor Anne was het haar eerste wedstrijd bij Sperwers en ondanks dat het spel nog even wennen is, deed ze het uitstekend.

Wat al snel bleek is dat Sperwers duidelijk het betere spel had; er werden goede aanvallen opgezet en mooie kansen gecreëerd. De ploeg zocht nog wel te veel de aangeef waardoor er soms te klein gespeeld werd. Echt uitlopen lukte nog niet en met een ruststand van 6-9 werd er thee gedronken. Opdracht in de rust was het rustiger en ruimer spelen en uiteraard gelijk de eerste aanval na rust scoren om een gat van 4 goals verschil te maken. Dat lukte en daarna zette de ploeg door. Er werd strakker verdedigd, betere keuzes gemaakt en dat resulteerde in een 8-18 overwinning en daar moest op gedronken worden! Goed gedaan, Sperwers 1!

 

Die Haghe 5 – Sperwers 2

Op zondag mocht dan ook het 2e aantreden tegen Die Haghe 5. Het was een zonnige middag in Den Haag met ook hier genoeg Sperwers aanhang. Tini was aanwezig, verschillende wederhelften en zelfs een kleine Sperwer om het team naar de overwinning te schreeuwen. De aanval bestond uit: Yvonne, Rianne, Hubert en Richard en de verdediging: Charlotte, Lindy, Dennis en Jerry, Terwijl Fred het overzicht hield vanaf de zijlijn. De wedstrijd zelf was niet heel spectaculair. Sommige aanvallen van Sperwers waren heel goed, andere wat minder omdat ze te gehaast waren. Het spel van Die Haghe was vooral traag en chaotisch. Uiteindelijk was het vooral de wedstrijd van de gemiste kansen, want veel werd er niet gescoord. De hele wedstrijd was Sperwers gelukkig wel beter en zo werd de wedstrijd ook terecht gewonnen met 5-9. Een degelijke overwinning!

 

Na de goede start van deze ploegen ligt de druk dus bij de D1! Nemen zij ook 2 punten mee uit Hoogvliet a.s. donderdag? Laten we het hopen, succes in ieder geval aan de spelers en coaches van de D1! We kunnen in ieder geval zeggen dat het met het scorend vermogen wel goed zit aan de start van dit seizoen. We zijn benieuwd of deze goede lijn doorgetrokken kan worden!

Tot volgende week!