Soms win je, soms verlies je

Deze keer wordt het een korte terugblik. Helaas gingen vanwege personele problemen de wedstrijden van de F1, de D1 en het 2e niet door. Wanneer deze wedstrijden worden ingehaald is op het moment dat dit verslag geschreven wordt nog niet bekend. Vorig weekend hebben we jammer genoeg niet alle punten thuis kunnen houden: hoe gingen afgelopen zaterdag de uitwedstrijden? Goed korfbalweer was het in ieder geval niet……

OZC E3 – Sperwers E1

Onze E speelt uit maar wel op Zuid. Toch fijn, een uitwedstrijd in je eigen stad! Gelukkig was het weer om 10.30u in Rotterdam nog redelijk goed, met alleen af en toe motregen. Hubert staat als vaste coach op de E1 en aan hem dus weer de schone taak om Sven, Ajay, Aiden, Tess en Karan naar een overwinning te leiden. De meegereisde ouders zorgden vanaf de zijlijn voor de nodige support, terwijl Hubert zijn spelers de laatste aanwijzingen meegaf.

Het was een moeizame start voor de E1: na 15 minuten spelen was de stand 2-1 in het voordeel van OZC. OZC was meer aanvallend en daar hadden onze spelers wat moeite mee. Hubert was vanaf de zijlijn druk bezig de E1 te coachen en af en toe hoorde je hem heel hard aanwijzingen geven om de spelers gefocust te houden. In de rust was de stand 8-2 voor OZC. Daarna herpakte Sperwers zich en waren zij de bovenliggende partij. Het leek wel alsof de eerste helft een warming-up voor de E1 was. In de laatste 20 minuten hebben zij 4x gescoord dus was de eindstand 8-6. Het was dus uiteindelijk een spannende wedstrijd en Sven, Ajay, Aiden, Tess en Karan hebben zich heel goed hersteld, knap gedaan!

Na de wedstrijd had de E1 een feestje, want Sven was zaterdag jarig en is 7 jaar geworden. Gefeliciteerd!!!!

Voltreffers 1 – Sperwers 1

Waar vorige week bij de D1 werd gerefereerd aan een niet al te beste grasmat, kunnen we inmiddels stellen dat het tegenovergestelde ook mogelijk is. Het gras bij Voltreffers was op zich goed, ware het niet dat het gecombineerd met heel veel regen nogal een modderboel werd. Hoe dan ook begon ons vlaggenschip in de volgende opstelling aan de wedstrijd; Anne, Charlotte, Mike en Jordy in de aanval en Cynthia, Lindy, Anthony en Hubert in de verdediging. Onze hoofdcoach werd op de bank gezelschap gehouden door Robin en Willem die reserve zaten. Aan de andere zijlijn stond Andy ons aan te moedigen, heel leuk dat je er was!

Het was de tweede wedstrijd van Christian als coach van ons 1e en hij speelde deze wedstrijd een cruciale rol. Voor degene die hem nog niet gezien hebben 😉

Sperwers begon niet heel sterk aan de wedstrijd. Het begin was moeizaam en de ploeg overtuigde niet echt in het spel. Na een in de beginfase gelijk oplopende score liep Voltreffers toch uit naar een 7-3 voorsprong. Gelukkig weten we dat ons 1e een weerbare ploeg is die geloof blijft houden in hun eigen kwaliteiten, maar makkelijk terugkomen zat er zaterdag niet in. Uiteindelijk herpakte de ploeg zich goed en werden verdedigend goede ballen onderschept en vielen de goals in de aanval wel. Door slimmigheidjes ging de ploeg met een stand van 7-7 aan de thee. De tweede helft liep de ploeg vast op zichzelf, het spel was te statisch en ondanks soms goed uitgespeelde aanvallen ging het scoren moeizaam. Uiteindelijk wisselde Christian Robin voor Anne en later zou Anne in het andere vak erin komen voor Cynthia. Met een stand van 11-12 en nog 4 minuten te spelen vroeg Christian een time-out aan. Zo werd het ritme van de tegenstander doorbroken en kon ons 1e even op adem komen voor een spannende slotfase. Christian gaf de laatste tactische aanwijzingen om de winst binnen te halen. Sperwers 1 wist daarna eindelijk een gaatje te slaan naar 11-13, maar toch maakte Voltreffers de aansluitingstreffer. De ploeg voerde de aanwijzingen goed uit en maakte weer een gat van 2, 12-14. Niet veel later scoorde Voltreffers de laatste goal van de wedstrijd waardoor Sperwers 1 met een uitslag van 13-14 de 2 punten mee terug nam naar Rotterdam. Gefeliciteerd!

Uiteraard moest de wedstrijd van het 1e uitgebreid nabesproken worden en de winst gevierd en hoe kan dat beter dan met elkaar spareribs eten in de kantine?!

Zodra de overige wedstrijden zijn ingehaald worden die uiteraard meegenomen in de komende weekverslagen. Aankomend weekend staan er voor onze jeugd alleen maar thuiswedstrijden op het programma en ook ons 2e speelt op zondag thuis. Sperwers 1 staat nu ongeslagen bovenaan samen met Dubbel Zes 1. ’t Capproen staat 3e en volgende week zijn zij de tegenstander van ons 1e in Hellevoetsluis om 15.30u. We hopen bij alle wedstrijden veel Sperwers supporters tegen te komen!

Alle ploegen veel succes en tot volgende week!