GoldenSports interview – Cees Blok

Afgelopen week interviewden we Cees Blok, GoldenSportstrainer. Hoe is het met hem en hoe gaan de GoldenSportstrainingen op dit moment. Cees gaf enthousiast antwoord op onze vragen. Lees het interview hieronder.

 

Ha Cees, Hoe gaat het nu met jou? 

Het gaat inmiddels wel weer goed. Door de ziekenhuisopname eind 2020 is mijn conditie wel wat minder geworden. Dus daar werk ik aan en verder gaat het goed! 

 

Hoe is het om in deze tijd de Goldensports trainingen te geven? 

Heel eerlijk: het is moeilijk. We mogen namelijk geen teamspel spelen. Het geliefde korfbal en hockey mogen we nu niet doen. Het is dus wel een uitdaging om elke week iets leuks en nieuws te verzinnen. Maar ik doe het met plezier. Af en toe spelen we een potje Jeu-de-Boules. Dat mag gelukkig wel. Maar verder bestaat de training uit de warming-up, veel spieroefeningen en kleine competitiespelletjes en estafettes. Dat we toch wel goed blijven bewegen. Denk bijvoorbeeld aan wandelen en versnellen, ook met de ladder en touwtje springen. Daarnaast trainen we ook de flexibiliteit, zoals in tweetallen een bal rollen, bukkend oppakken en weer teruggooien.  Alles op eigen tempo en eigen kunnen en natuurlijk op veilige afstand van elkaar. 

 

Hoeveel mensen komen er per training? 

Voorheen waren er altijd tussen de 16 en 20 mensen tijdens een training. Dan deden Leo en ik de training samen. In deze tijd komen er tussen de acht en tien mensen. Een aantal durven nog niet te komen,  die vinden het nog te spannend. Het grootste gedeelte van de mensen is al gevaccineerd, daar hebben we het weleens over. Ik heb zelf ook al een prik gehad en ik voel me veilig als ik voor de groesta. Omdat ik goed rekening houd met de maatregelen kan eigenlijk iedereen veilig meedoen en weer bouwen aan zijn conditie. 

 

GoldenSports is ook gericht op het sociale aspect toch?  

Ja, zeker. Het kopje koffie vooraf en achteraf met een koekje van Bertie wordt ook enorm gemist. De meeste Goldensporters vinden de koffiemomentjes het leukste en bleven voor de Coronaperiode ook lang hangen voor én na de training. Dat mag nu helaas niet, omdat de kantine dicht moet blijven.  

 

Hoe zorg je nu voor dat gezellig moment samen? 

Na 30 minuten trainen las ik een korte pauze in. Iedereen heeft een eigen flesje water of drinken meegenomen. Vervolgens gaan we met elkaar in één grote cirkel staan (uiteraard op 1,5 meter tussen iedereen). Dan kletsen we bij en hebben we toch het gevoel dat we een “koffiemomentje” hebben. Maar het sociale aspect wordt heel erg gemist.  

 

En de fitheid? Hoe is het daarmee gesteld? 

Iedereen die komt is gezond en doet fanatiek mee. De conditie is echter wel achteruit gegaan. De meeste merken wel dat ze een tijdje niet geweest zijn. Dat kan je wel zien. Ook het soepel zijn en flexibiliteit is wat minder. Daar werken we uiteraard weer aan. Wanneer het weer verantwoord is, wil ik ook de fittest met Fysiotherapie Roerdomplaan weer oppakken. Na deze test kunnen we eigenlijk pas echt zien hoe de conditie is.  

 

We bedanken Cees voor zijn tijd voor het interview en wensen alle Goldensporters en Cees veel sportplezier! 

 

Meer gaan bewegen samen met buurtgenoten uit Carnisse 

Houd jij van buiten sporten en bewegen? En doe je dit graag met de buurman of buurvrouw? Dan is GoldenSports echt iets voor jou. Iedereen kan meedoen, ook mensen met lichamelijke klachten. De trainingen zijn veilig en gevarieerd en worden gegeven door een gediplomeerde trainer. Voor meer informatie over GoldenSports klik je hier.