Wedstrijdverslag D1 tegen de ouders

Afgelopen donderdag was het zover. Na al het geschreeuw van de ouders aan de zijlijn, was het Team D tegen de Ouders. In team D hoorde je “de oudjes gaan toch verliezen” of “dit wordt een makkie”.

De warming up begon goed. Team D was snel en gooide goed over. De motivatie zat erin en veel ballen gingen in de korf. Bij de ouders gebeurde het tegenovergestelde. Ballen vlogen waar ze niet moesten of een bal kwam op iemands hoofd. Gooien in de korf ging op geluk en er was geen structuur (veel mensen bij de korf of de ouders wachtten op een bal, terwijl er niemand was om de bal naar hun te gooien).  Na een warming was iedereen klaar om te beginnen.

 

Eerste doelpunt van de ouders!

De ouders begonnen met een agressieve aanval en verdediging. Binnen 5 minuten was het eerste doelpunt gemaakt door 1 van de ouders, maar die werden al aardig moe. Na wat gehijg en strekken konden de ouders verder. Bij deze trouwens een pluimpje voor de scheidsrechter. Na een doelpunt liet de scheids de wedstrijd pas doorgaan nadat de ouders op adem waren. Een goeie teamwork was te zien bij Bulent (vader Erkin) en Yassir (vader van Lina). Team D kon moeilijk geloven wat er gebeurde en besloot de versnelling op te voeren. Dit zorgde voor een (positieve) spanning tussen Team D en de ouders.

Na 12,5 minuten was het tijd voor de wissel met als tussenstand 3-1 voor de ouders. In plaats van doorgaan was het ff pauze houden (niet eerlijk vonden de kinderen). Ook de volgende 12,5 minuten was het spannend. Ballen vlogen heen en weer en ouders aan de zijlijn konden invallen als iemand moe was. De strakke ballen van Team D zorgde ervoor dat ouders veel moesten rennen, dus hadden zij als tactiek: ik sta voor jullie want wij zijn langer. Dat werkte niet voor iedereen. Geeta (moeder van Karan) en Gyane (moeder van Dilayda) hadden moeite om de bal te houden omdat hun kinderen bijna of zelfs langer zijn dan hun. Dat gold gelukkig niet voor Kyra (moeder van Kyshaina) en Carla (moeder van Tess). Beide kids probeerden te springen, maar kwamen niet in de buurt van de bal. Na 25 minuten was de tussenstand 6-4 voor de ouders.

Veel gehijg en rondvliegend zweet

De laatste helft deed Remco mee en hij zat in Team D. Dat maakte het voor de ouders een stuk lastiger. Naveen (vader van Karan) vond het een leuk idee om Remco te verdedigen. Zowel Remco als Naveen waren heel fanatiek met als resultaat veel gehijg en rondvliegend zweet (dit gold voor beiden). Ook merkte je dat de conditie van de ouders achter uit ging en de (herkenbare) blessures kwamen (voet pijn, knie pijn, elleboog pijn etc). Angelique (moeder van Fenny) moest afhaken wegens mogelijke blaren onder haar voet (althans ik denk dat ze dat zei). Ongeacht alle pijn bleven de ouders hun best doen. Team D liet zien waar zij goed in zijn. Goed samenspelen, overgooien en snel van positie veranderen.

Eindstand: 8-8

Een spannende wedstrijd waarbij de ouders hebben kunnen ervaren wat hun kinderen meemaken. Mioushka (Rodelys moeder) deed niet mee, maar heeft vanaf de zijlijn de ouders aangemoedigd; iets wat ze vaak doet tijdens de wedstrijden van Team D.

Het paasweekend gaan de kids op kamp. De ouders kunnen herstellen van de spierpijn en mogelijk naar de fysio voor hun blessures zodat ze weer fit kunnen worden. Want 1 ding kwam vaak ter sprake: rematch!!