In Memoriam: Jan Vijfvinkel

Op dinsdag 5 maart is overleden, oud-voorzitter en gewaardeerd Sperwerslid:

Jan Vijfvinkel

 

Van zijn 82 levensjaren is hij 70 jaar lid van de vereniging geweest en hij heeft in die tijd veel voor de vereniging betekend. In zijn actieve periode als korfballer was hij geducht vanwege zijn schot. Waar hij ook stond in het veld, Jan wist vanaf bijna iedere positie de korf wel te raken. Na zijn actieve korfbalperiode bleek hij dit niet verleerd. Als Jan er bij een potje palen bij kwam staan, wist je wel dat de winst snel nabij was. Zijn kijk op korfbal is nooit weggegaan. Jan kon vaak langs de lijn worden gevonden, waar hij zijn visie op het gespeelde spel gaf.

Naast het korfbal is Jan ondermeer als voorzitter actief geweest voor de vereniging en onder zijn voorzitterschap is het tennisveld er bij de accommodatie bij gekomen. Een goede stap voorwaarts voor de vereniging, waar we nu nog steeds plezier van hebben.
Jan had ook een talent voor kaarten en was geen onverdienstelijke bridge speler. Zijn talent om kaarten te tellen en zijn spelinzicht manifesteerden zich ook bij de klaverjas avonden in de kantine. Als iedereen nog twee kaarten in de hand had, presteerde hij het om aan iedereen te vertellen wat diegene nog in de handen had; en dit klopte nog ook.

Ondanks dat wij wisten dat het niet goed met hem ging de laatste tijd, valt het nieuws van Jans overlijden toch zwaar. We zullen Jan blijven herinneren als een uitgesproken aanwezigheid met hart voor de club en zullen hem missen langs de lijn.

We wensen Tini, Jerry, Carla, Tess en Sven veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Alle Sperwersleden zijn van harte uitgenodigd voor een hapje en drankje bij R.S.V. Sperwers, Carnissedreef 8, 3084 NN te Rotterdam waar wij herinneringen aan Jan zullen delen en een toast uitbrengen op zijn leven op woensdag 13 maart vanaf 17.00 uur.

De uitvaart zal in besloten kring gehouden worden.