IN MEMORIAM: Cor Riedijk

Ons bereikte het bericht dat op 25 maart 2020 ons oudste lid op 93-jarige leeftijd is overleden.

COR RIEDIJK

De ouderen onder ons zullen Cor nog kennen als een bevlogen Sperwer die inmiddels 78 jaar lid van onze vereniging was. Samen met zijn vrouw Martha heeft hij jarenlang in het bestuur gezeten en heeft hij lang in ons eerste twaalftal gespeeld. Later is hij nog in een veteranen team gaan spelen.

Hij was niet alleen een toegewijde Sperwer maar heeft ook heel veel werkzaamheden als penningmeester voor de toenmalige Rotterdamse korfbalbond gedaan. Zo heeft hij in het bestuur van de RKB/afdeling Rotterdam gezeten vanaf 1954 t/m 1961 en van 1964 t/m 1979.

In 1961 is hem het ereteken van de RKB toegekend en in 1979 is hij benoemd tot erelid van de afdeling Rotterdam. In 1970 heeft hij ook nog het ereteken gekregen van het toenmalige KNKB.

Daarbij was Sperwers zijn club en heeft hij met al deze taken veel betekend voor het korfbal in het algemeen en zeker voor Sperwers.

Na het korfballen kwam de jeu de boules en ook hierbij was hij een fanatieke speler die altijd voor de winst ging. Wanneer er dingen gebeurden binnen de club waar hij het niet mee eens was, kon hij fanatiek zijn standpunt verdedigen, maar hij deed dit altijd in het belang van Sperwers.

Zijn laatste activiteit was het onderhoud, wat in het begin nog geen officiële commissie was. Het werk bestond in hoofdzaak uit het onderhoud van wedstrijdmateriaal, het was echter wel de start van de huidige onderhoudscommissie.

Zijn gezondheid was al erg broos toen hij nog op ons 90-jarig jubileum door zijn zoon naar het veld werd gebracht en dit nog met ons mee heeft gevierd.

We verliezen in Cor een lid van de “oude stempel” bij wie Sperwers altijd op de eerste plaats kwam.

Wij wensen zijn dierbaren veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Cor, rust zacht.

Namens het bestuur

RSV Sperwers

 

Correspondentieadres

Condoleances kunnen worden gestuurd naar: martha.riedijk@upcmail.nl.

Correspondentieadres: Van der Spek Uitvaart
o.v.v. Familie Riedijk | Postbus 8805 | 3009 AV Rotterdam