Druk weekend bij Sperwers!

Dit weekend hadden we een vol programma en na vorige week keken we hier ook erg naar uit. Alle ploegen speelden thuis behalve het 1e, zij reisden af naar Hellevoetsluis voor een op voorhand pittige wedstrijd tegen de nr. 3 uit hun poule, ’t Capproen. De E1 speelde net als vorige week tegen OZC waar zij uit helaas verloren. Wisten de ploegen ook dit weekend weer het beste uit zichzelf te halen? Daarnaast is er op Sperwers meer te doen dan alleen korfbal en werd er op zondag ook nog getennist en een potje jeu de boules gespeeld, hoe was al die gezelligheid op het veld?

Sperwers F1 – ODO F3
Ondanks dat het zonnetje scheen was het toch nog erg koud om 09.00u op het Sperwers-veld. Alle spelers waren gelukkig net op tijd en zo begonnen Yasmine, Ajay, Sven en Aiden aan de wedstrijd. Het begin van de wedstrijd was best spannend, beide ploegen gingen gelijk op en de score was 2-2 na het eerste kwart. Lindy gaf aanwijzingen aan de spelers en daarna ging het snel beter.

Onze F1 liep zo snel uit dat zij een groot gedeelte van het 2e kwart en de hele 2e helft tegen 5 spelers van ODO hebben gespeeld. Er werd goed samen gespeeld en het was een leuke wedstrijd om te zien. Gefeliciteerd met jullie 10-3 overwinning!

Sperwers E1 – OZC E3
Zoals gezegd speelde de E1 vorige week ook al tegen OZC. OZC was vorige week duidelijk de betere ploeg dus het doel van Sven, Tess, Aiden en Ajay was dan ook om het beter te doen dan vorige week. Ondanks dat OZC scherper aan de wedstrijd begon bleef Sperwers goed bij. Er werden goed ballen onderschept alleen creëerde OZC meer kansen. Na tactische aanwijzingen van Hubert ging het de 2e helft een stuk beter.

Door goed samen te spelen en beter 1 op 1 te verdedigen werd de achterstand ingehaald en werd het zelfs gelijk! Met 5-5 beloofde het een spannend slotfase te worden waarin er kansen waren voor beide ploegen. Helaas voor onze E1 wist OZC nog 1 keer te scoren en eindigde de wedstrijd in 5-6. Maar complimenten aan onze spelers die veel beter gespeeld hebben dan vorige week dus goed gedaan E1!

Sperwers D1 – Olympia D2
Omdat Cynthia geniet van een vakantie was Mike deze wedstrijd coach samen met Remco. Helaas begon onze D1 niet goed aan de wedstrijd. Er werd niet zuinig om gegaan met balbezit en de passing was slordig. Olympia deed dat iets beter en zij kwamen dan ook na een niet al te lange tijd op voorsprong.

Het was dus de taak aan Dilayda, Fenny, Tess, Kyshaina, Mishailey, Karan, Erkin en Daniël om terug in de wedstrijd te komen. Het lukte onze D1 niet om zich te herpakken en dat was heel erg jammer. Ze hebben helaas verloren met 2-8. Maandag spelen beide ploegen weer tegen elkaar en dan zal de D1 zichzelf kunnen revancheren. Succes!

’t Capproen 1 – Sperwers 1
Allereerst beginnen we met Elianne, die na ruim 3 weken vakantie weer aanwezig was. O ja Eli, je bent gekozen tot voorzitter tijdens je vakantie dus: gefeliciteerd!!! 🙂
Sperwers en ’t Capproen zijn geen onbekende ploegen van elkaar dus wisten de spelers van te voren dat het een pittige wedstrijd zou worden. Ondertussen is Sperwers 1 ook een vergelijkend waren onderzoek begonnen als het gaat om grasvelden van de korfbalverenigingen in Nederland want jawel, ook ’t Capproen speelt nog op gras. Voor de wedstrijd genoten de spelers van het weer en werd er relaxed naar de wedstrijd toegeleefd.

Christian speelde helaas voor ons 1e zelf op zaterdag dus kon hij niet coachen. Hans nam voor hem de honneurs waar, waarvoor dank! De opstelling van Sperwers 1 was als volgt: Cynthia, Robin, Mike en Jordy in de aanval en Charlotte, Lindy, Anthony en Willem in de verdediging. Naast Hans zaten Anne, Elianne en Hubert reserve. Sperwers 1 begon de wedstrijd niet zo scherp als zou moeten. De ploeg kwam niet gemakkelijk tot scoren, waar de puntspelers van ’t Capproen de korf wel wisten te vinden. Na een achterstand van 6-3 scoorde Sperwers de 6-4 en vroeg Hans een time-out aan. Hierin werden korte duidelijke aanwijzingen gegeven en het spel werd iets rustiger. Er werd gezocht naar betere kansen en de goals

vielen wel. De ruststand was 6-6. Na de rust speelde ons 1e duidelijk beter alleen moest er nog te hard gewerkt worden voor goals. De verdediging stond de 2e helft een stuk steviger, en de topscoorder van de tegenpartij werd met vereende krachten aan banden gelegd. Hubert kwam er in voor Mike die zijn schot in Rotterdam vergeten was. Uiteindelijk bleef Sperwers 1 goed doorgaan en werd de wedstrijd netjes gewonnen met 8-11. Een knappe teamprestatie!

Sperwers 2 – DeetosSnel 11
Op het korfbalveld weet je maar nooit wat er kan gebeuren en dat bleek ook zondag bij het 2e. Zo was eindelijk Manon weer te zien in het Sperwers-tenue binnen de lijnen, was Raymond er weer en was de bank bij het 2e goed gevuld. De opstelling was als volgt: Yvonne, Cynthia, Anthony en Raymond in de aanval en Manon, Elianne, Dennis en Jerry in de verdediging. Op de bank zaten Robin, Lindy en Hans.
De wedstrijd was nog niet begonnen of de eerste rode kaart werd al gegeven. Vaste supporter en viervoeter Mila dacht de kortste route naar haar plaats tussen de supporters te nemen, maar stak daarvoor dwars het speelveld over terwijl beide ploegen zich al opstelden voor de wedstrijd. Zulk onsportief gedrag kan natuurlijk alleen maar bestraft worden met direct rood en dat was dus ook wat scheidsrechter Dominick deed. Misschien dat dat ervoor zorgde dat Sperwers 2 niet scherp was want er werd niet goed gestart aan de wedstrijd. Het was al snel duidelijk dat DeetosSnel de betere ploeg was, want ondanks soms leuk uitgespeelde aanvallen van Sperwers-kant scoorden zij veel makkelijker. Helaas bleef Sperwers 2 achter de feiten aanlopen en verloor de ploeg met 9-17.

Tennis
Deze zonnige zondag werd er ook getennist op het Sperwers-veld. Zondag was het de beurt aan Annemarie en John, zij speelden samen tegen Gré en Monique. Het was een fanatieke maar sportieve wedstrijd!

Jeu de Boules
Naast korfbal en tennis wordt er ook 1 keer in de 14 dagen jeu de boules gespeeld. Met een mooie jeu de boules-bak voor de kantine in de zon werd er onder de bezielende leiding van Bertie gestart.

Het trainen van de armspieren wordt niet alleen gedaan met het gooien van ballen maar ook met het drinken van koffie en thee. Daarnaast moet er natuurlijk ook gegeten worden en zijn de broodjes kroket voor de meesten en een broodje frikandel voor een enkeling favoriet. Deze zondag was er ook iets lekkers bij de koffie.

Komend weekend spelen alle ploegen weer thuis, dus dat wordt een gezellig Sperwersweekend. We zien jullie graag langs de lijn, het beloofd een mooie zonnig weekend te worden. Tot dan!