IN MEMORIAM: Diana Steehouwer-Molendijk

Diana was meer dan 50 jaar lid van Sperwers en heeft in al die tijd ontzetten veel betekend voor de vereniging en haar leden. Ze begon als korfballer, maar heeft sindsdien talloze vrijwilligersfuncties bekleed. Ze is bestuurslid geweest, hoofd aspirantenleider, leiding op paaskamp in Lunteren en op juniorenkamp in Oosterhout. Diana was onze aanvoerder bij de avondvierdaagse, bij de grote clubactie en nauw betrokken bij de oprichting van de Kangoeroe Klup. Ongetwijfeld is deze lijst nog langer maar dit geeft al aan wat een verenigingsmens Diana was. Zo worden ze niet meer gemaakt.

Naast haar werk bij machinefabriek Heezen runde ze een vlekkeloos huishouden. Daar waren we getuigen van bij de maandelijkse vergadering van de aspirantencommissie. Dan kwam er altijd kaas en worst langs, want er moesten vele activiteiten voor de kinderen geregeld worden, maar het moest ook gezellig zijn.

Ik weet niet of ik haar man Richard ooit een bal heb zien schieten en toch was hij door Diana met Sperwers verbonden. Hun kinderen Jordy en Charlene gingen als vanzelfsprekend ook korfballen. Bij beide zit of zat ik in het team en bij hun wedstrijden zat Diana altijd langs de lijn, ook bij uitwedstrijden. Voordat er een nieuwe auto werd gekocht, werd uitgetest of de tuinstoel in de achterbak paste, want die ging ook altijd mee.

Toch maakte het niet uit of Charlene of Jordy speelde, Diana was er altijd. Om te regelen dat alles goed verliep, of om daarop toe te zien. Ze was er voor de leden, haar familie, haar vrienden. Uit de lieve berichten van leden die we begin deze maand nog konden overhandigen, bleek wel op hoeveel verschillende manieren Diana belangrijk is geweest.

We zijn erg verdrietig dat we het voortaan zonder Diana moeten doen. Door haar slepende ziekte kwam haar dood niet onverwachts, maar dat doet niets af aan het verdriet en aan hoeveel we haar zullen missen. Supporter tot het eind, erelid maar voor ons ook gewoon “Moeders”.

Alle liefde en sterkte van Sperwers aan Richard, Charlene, Jordy, Robin, de kleinkinderen, familie en vrienden.

Namens het Bestuur,

Hubert