In Memoriam | Cor van Gelder

Ons bereikte het droevige bericht dat op 17 september 2020 op 85 jarige leeftijd is overleden:

 

COR VAN GELDER

 

Wij kennen Cor allemaal als Opa Sperwers en dat was ook eigenlijk wel de beste achternaam voor hem. Sperwers zat in zijn aderen en zijn bloed was waarschijnlijk niet rood, maar oranje/zwart.

Wat zullen wij die man gaan missen, want in zijn afwezigheid zullen we extra beseffen wat hij voor onze club heeft betekend.

Hij werd 1 oktober 1947 lid van Sperwers en ondanks het feit dat hij er een paar jaar tussenuit is geweest omdat hij in het buitenland werkte, bleef Sperwers een van zijn grote liefdes. Hij kwam dan ook weer terug en daar begon zijn onvermoeibare inzet voor de club.

Hij heeft jarenlang in het bestuur gezeten als secretaris en de accommodatie die we nu bezitten hebben we grotendeels te danken aan het onderhandelen met de gemeente door Cor. Te beginnen met de kleedkamers die na een paar jaar aan onze kantine werden gebouwd. Het eerste en tweede kunstgrasveld, de jeu de boules bak en het grote terras is door bemiddeling van Cor gerealiseerd.

Daarbij heeft hij in de tenniscommissie gezeten en vanaf 2005 was hij voorzitter van de Onderhouds-/Materiaalcommissie. Niet te vergeten stelde hij zich in 2016 kandidaat als voorzitter toen de vereniging stuurloos dreigde te raken en heeft dit op hoge leeftijd tot 2018 volgehouden.

Hij was bevlogen en was trots op zijn cluppie. Net als al zijn dierbaren zullen ook wij hem erg gaan missen.

Wij wensen zijn kinderen, kleinkinderen, familie, vrienden en bekenden veel sterkte in deze moeilijke tijden. We zullen hem altijd blijven gedenken.

Rust zacht Cor.

Namens het bestuur

RSV Sperwers