Update rondom Corona 11-5-2020

Lieve allemaal,

De maatschappij lijkt langzaamaan weer op te kunnen starten en dan zijn ook al snel de ogen gericht op de sportclubs. We zijn heel blij om aan te kondigen de activiteiten op Sperwers weer langzaam te kunnen opstarten. De informatie in dit bericht richt zich op dit moment alleen op het opstarten van het korfballen omdat initieel alleen het sporten voor kinderen werd toegestaan. Er zijn veel protocollen en richtlijnen die gevolgd moeten worden en de gemeente kan hierop controleren. Hieronder wordt beschreven hoe al deze zaken toegepast worden bij Sperwers, en aan welke regels iedereen zich moet houden. We begrijpen dat dit misschien wat afschrikt als je je aan al deze regels moet houden, maar we willen benadrukken dat juist door dit alles na te leven, we een veilige sportomgeving creëren waardoor iedereen weer kan komen trainen. 

Zoals het ongeduld dat leeft in de samenleving, merken wij ook binnen Sperwers het ongeduld dat mensen hebben om weer te starten met hun verenigingsactiviteiten. Het is heel logisch om weer uit te kijken naar wat je normaal gesproken altijd deed bij Sperwers en het is begrijpelijk dat je je op dit moment zorgen maakt om de club. Het bestuur zit daarom zeker niet stil, en ook buiten het bestuur wordt er hard toegewerkt naar de openstelling van het terrein. Het is heel lastig om op veranderende maatregelen één bepaalde koers uit te zetten voor alle sporten bij Sperwers voor sporters van 7 tot 70 jaar en daarbuiten. We worden bijna wekelijks geconfronteerd met een nieuwe realiteit waarin eerst veel dingen niet meer mochten, en inmiddels telkens wat maatregelen worden versoepeld/aangepast. Sperwers is geen grote club, maar heeft wel veel verschillende activiteiten. Naast korfballen is er ook Tennis, Jeu de Boules, GoldenSports etc.

Op dit moment hebben we het protocol rondom het korfballen compleet en dit levert ook ervaringen en handvatten die ons helpen andere sporten weer mogelijk te maken. Dit wordt natuurlijk vervolgd en er is al overleg met de Tenniscommissie. Het feit blijft dat het voorlopig tot 1 september verboden is om de kantine te gebruiken terwijl juist het samenkomen in de kantine zo belangrijk is voor het verenigingsleven en centraal staat bij veel activiteiten.

We zullen een lange adem moeten hebben om alles weer op de rails te krijgen en we hopen daarbij op iedereens begrip en we vertrouwen erop dat iedereen de protocollen goed doorneemt en naleeft.

Hopelijk kunnen we iedereen snel weer op Sperwers begroeten,

Het bestuur

 

PS. We houden jullie graag op de hoogte via de website, nieuwsbrief/updates en Social Media. Als je nog niet aangemeld bent voor nieuwsberichten, schrijf je dan hier in.