Sport+ predicaat

Aan alle Sperwersleden

Het is gelukt. Na een jaar zonder heeft Sperwers het predicaat Sport+ weer terug.

Dat is een fantastische prestatie van de huidige Sportplus commissie, die veel activiteiten opnieuw op de kaart heeft moeten zetten. Ook hebben we aangetoond dat de structuur en financiële positie van de vereniging  gezond zijn. Juist in die periode toen de overgang plaatsvond van de oude naar de nieuwe Sport+ commissie, kon Sperwers nog niet voldoende aantonen dat we het predicaat sportplus verdienden te behouden. Daardoor waren we vanaf december 2016 geen Sport+ meer.

Vol goede bedoelingen is de nieuwe commissie het afgelopen jaar onder leiding van Michel van der Meer van start gegaan met als doel zo snel mogelijk dat predicaat weer terug te winnen. Eerst nog was de gedachte dat december 2017 onhaalbaar zou zijn, maar goede initiatieven van nieuwe commissieleden leidden ertoe dat toch een vervroegde aanvraag werd gedaan. En met succes dus.

Als Sportplus vereniging kan Sperwers meer uitstraling geven naar mensen in de buurt, naar andere verenigingen en instellingen in Charlois, maar ook kunnen contacten met overheden weer intensiever worden. Er kunnen dan meer kansen voor Sperwers komen om te groeien. Of die groei ook bereikt wordt, hangt vooral af van eigen initiatieven die Sperwers samen met Sportplus gaan nemen.

Jullie vinden overigens de blauwe plaat aan de muur achter de bar van de kantine.

De Sportplus commissie.