Spanning en sensatie!

We blikken normaal gesproken terug op een speelweekend maar de 1e competitiewedstrijd van onze D1 werd afgelopen donderdag gespeeld uit bij Nikantes.

 

Nikantes D1 –  Sperwers D1

Een echt mooie grasmat hebben we alleen in Rotterdam Zuid zo bleek bij aankomst bij Nikantes. Vanwege de trainingen werd de wedstrijd van de D1 op het gras gespeeld al moest je je best doen om gras te vinden. Zoals al eerder gezegd lag de druk bij de D1 en hun coaches Cynthia en Remco. Afgelopen weekend hebben alle teams gewonnen, dus kan de D de score op 100% houden? Na een bijzondere warming-up op het speeltoestel bij Nikantes begonnen Fenny, Dilayda, Tess, Mishailey, Kyshaina, Erkin, Karan, Daniël en Jordy aan hun wedstrijd.

Sperwers D1 begon goed met verdedigen en aanvallen en ze waren erg gemotiveerd. Cynthia en Remco waren zo bevlogen en druk bezig met coachen dat ze het niet doorhadden dat ze continu in het speelveld liepen. De tegenstander was zeer aanvallend ingesteld en daar hadden onze spelers wat moeite mee. In de rust stond het dan ook 2-1 voor de thuisploeg. Na de rust nam de spanning in de wedstrijd toe. Ook de vele aanwezige Sperwers-ouders en andere supporters voelden de spanning oplopen! Door tactische aanwijzingen van Cynthia en Remco werd er sneller gelopen, waren de spelers alerter en meer aanvallend ingesteld. Het scoreverloop ging redelijk gelijk op maar uiteindelijk trok onze D1 aan het langste eind en bleken zij het beste tegen de druk bestand. Eindstand: 5-4 voor Sperwers!! Leuk om dit met alle spelers, coaches, ouders en supporters te vieren, goed gedaan!

  

Nadat dus ook de D1 heeft gewonnen zijn vorige week alle punten meegenomen naar het Sperwers-nest en was de sfeer uitstekend. De nieuwe trainer van Sperwers 1 is begonnen, alle jeugdploegen hebben een dubbele trainersbezetting en de competitie gestart zonder puntverlies, top!

 

Dan door naar afgelopen weekend! Dit weekend veel spannende wedstrijden en sensationele overwinningen maar hebben we ook alle punten in Rotterdam Zuid kunnen houden?

Sperwers F1 – Eureka F1

Door diverse niet nader te noemen omstandigheden begon de wedstrijd van de F1 ruim 20 minuten later dan gepland maar wie doet dat dan ook, 09.00u?! Met wederom Yasmine, Sven, Ajay en Aiden werd al heel snel duidelijk dat onze F veel beter was dan de F van Eureka die allemaal spelers hadden die voor het eerste jaar aan de competitie mee deden. Toen de stand genoeg was uitgelopen en zelfs een superspeler bij Eureka geen verschil maakte kregen de spelers van de coaches Fred en Lindy allemaal opdrachten zodat ook de kinderen van Eureka konden korfballen. Heel knap en goed gedaan Sven, Ajay, Aiden en Yasmine. Gefeliciteerd met jullie 13-1 overwinning.

Sperwers E1 –  Vitesse E5

Doordat de F later begon liep ook de wedstrijd van de E wat uit. Dit kwam achteraf niet zo heel slecht uit, omdat Vitesse geen reserveshirts bij zich had. Nu konden zij mooi de hesjes van de F gebruiken. Deze wedstrijd was een stuk spannender dan de eerste van de dag: Tess, Ajay, Karan, Sven en Aiden moesten de hele wedstrijd geconcentreerd blijven. Het bleek soms moeilijk om dit vol te houden, echt je handen omhoog houden met verdedigen, geen dansjes tussendoor doen en opletten op de bal én je tegenstander. Door enthousiast coachen van Hubert ging dit steeds beter. Er werden goede passes gegeven en de omschakeling ging steeds beter. De wedstrijd vroeg om meer strijd en die werd dan ook letterlijk gegeven, voor elke bal werd geknokt!

Er werden aan beide kanten veel kansen gemist en de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Dit zorgde voor een leuke wedstrijd voor de toeschouwers en gelukkig bleek onze E beter in het afmaken van kansen. De wedstrijd werd gewonnen met 6-3.

Sperwers D1 – NIO D2

2 dagen na de winst op Nikantes mocht de D thuis aantreden tegen NIO. De D1 begon niet zo sterk, helaas hadden ze veel balverlies en konden elkaar moeilijk vinden met gooien en vangen. Ook gingen er heel veel kansen naast waardoor de D1 in de rust tegen een 0-3 achterstand aankeek. Na de rust kwamen Dilayda, Tess, Fenny, Mishailey, Karan, Daniël, Erkin en Jordy heel goed terug! Fenny ging de aanval in en nam een doorloper. De bal werd goed aangegeven door Karan en zo stond het eerste doelpunt van Sperwers op het scorebord. Tegen het einde van de wedstrijd ging Sperwers steeds beter druk zetten op de tegenstanders en 2 minuten voor tijd scoorde Erkin de 3-2 met een prachtig schot. Zo werd het dus toch nog ontzettend spannend in de laatste minuten. En met nog 20 seconden op de klok scoorde Karan ineens de gelijkmaker!! De D1 heeft heel hard gewerkt en gevochten om weer gelijk te komen. Dus is 3-3 een mooie eindstand door mooi teamwerk!

 

Sperwers 1 – Nikantes 1

Na de goede overwinning van ons vlaggenschip vorige week stond deze week de 1e thuiswedstrijd op het programma. Nikantes is geen onbekende ploeg voor Sperwers, in het verleden werd al vaker tegen elkaar gespeeld. Dit was de eerste wedstrijd van de nieuwe trainer/coach van Sperwers 1: Christian Dekkers. Zowel voor Christian als voor de ploeg even wennen maar gelukkig werd er woensdag al goed getraind. Deze week zaten Charlotte en Anthony reserve, in de aanval begonnen Anne, Robin, Mike en Jordy en in de verdediging stonden Cynthia, Lindy, Hubert en Willem. Sperwers 1 ging goed van start en kwam gelijk 2-0 voor. Daarna verliep het scoreverloop traag en moeizaam. Ondanks dat Sperwers het betere spel had lukte het niet los te komen van de tegenstander, en werd met een kleine voorsprong van 7-5 de kleedkamer opgezocht. Na de rust startte de ploeg slecht en kreeg 4 goals tegen waardoor Sperwers 1 plotseling tegen een achterstand aan keek. Dat is geen onbekende positie voor Sperwers, maar gelukkig liet de ploeg nu wel zien met deze situatie om te kunnen gaan. Anne werd nog gewisseld voor Charlotte en op het einde kwam Anthony in de ploeg voor Hubert. Door goede aanwijzingen van Christian koos de ploeg de betere kansen en na een zeer spannende slotfase wist Sperwers te winnen met 12-11. Een knappe teamprestatie, gefeliciteerd!

 

Sperwers 2 – Phoenix 5

Op zondag was het aan het 2e om de goede lijn van zaterdag door te trekken. Een lekker zonnetje scheen op het Sperwers veld. Een mooie dag voor een korfbalwedstrijd en na de winst van vorige week was de ploeg erg gemotiveerd om ook van Phoenix te winnen. In de aanval stonden Renate, Lindy, Dennis en Jerry en in de verdediging begonnen Yvonne, Cynthia, Jordy en Richard. Hans kon helaas niet spelen vanwege een blessure, gelukkig was Robin reserve bij de dames. De wedstrijd was pas net begonnen toen de pech al toesloeg voor Richard; hij verstapte zich en ging door zijn enkel. Omdat er op dat moment geen reserve heer was viel Robin in op zijn plek wat ze overigens erg goed deed. In allerijl werd een reserve heer opgetrommeld die voor de rust ter plekke was en het veld in kon. De wedstrijd was erg spannend omdat de ploegen elkaar niet veel ontliepen. Sperwers was alleen erg statisch in de aanval waardoor ze te veel balverlies leden. In de rust werd er tactisch wat omgezet in de opstelling en dat hielp wel iets maar helaas kon de ploeg dat niet omzetten in doelpunten. Phoenix deed dat allemaal net iets slimmer en beter en bij hun vielen de doelpunten wel. Hierdoor verloor de Sperwers 2 jammer genoeg net met 9-11.

Wat dit weekend ook niet onvermeld mag blijven is dat onze huisfotograaf Charlotte hele leuke foto’s heeft genomen van de wedstrijden. We zijn dan ook benieuwd naar de mooie actie foto’s van onze spelers! Volgende week spelen al onze ploegen weer uit maar ondanks dat hopen we weer op veel publiek en steun langs de korfbalvelden. Succes allemaal en tot volgende week!