Welkom bij RSV Sperwers!

RSV Sperwers is een sportvereniging in de Rotterdamse wijk Charlois, opgericht in 1927. Op ons complex spelen we vooral korfbal, maar we hebben ook tennis- en jeu-de-boulesleden. Onze korfballeden vormen samen senioren- en jeugdploegen, die uitkomen in zowel het wedstrijdkorfbal als het breedtekorfbal. Sperwers is een echte familievereniging waar iedereen met open armen wordt ontvangen.

De vereniging zet zijn sportaanbod in om een steentje bij te dragen aan een betere maatschappij. Door middel van verschillende activiteiten op het gebied van onderwijs, speciale doelgroepen en gezondheid, proberen we onze directe omgeving positief te beïnvloeden.

Meer informatie over onze vereniging, de ploegen en onze verschillende sporten, vind je in het hoofdmenu. Wil je je inschrijven voor onze nieuwsbrief of heb je vragen? Stuur dan even een mailtje naar redactie@sperwers.nl of klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Onderzoeken combinatie-teams Sperwers/Thor

Beste Sperwersleden,

de laatste wedstrijd van seizoen 2023-2024 is gespeeld, en binnenkort volgt een welverdiende zomerstop. Achter de schermen zijn we echter alweer druk bezig met de voorbereidingen voor komend seizoen.

Zoals jullie wellicht weten is het afgelopen seizoen lastig geweest om het 2e team elke week compleet te krijgen. Thor heeft een soortgelijke situatie, en daarom onderzoeken we de mogelijkheid om komend seizoen combinatieteams in te schrijven: idealiter een Sperwers/Thor 2 en een Sperwers/Thor 3. Let op: het gaat hier dus enkel om 1 of 2 breedtekorfbal team(s), niet om het 1e!

Het 2e team zou voor de wat fanatiekere mensen zijn en het 3e meer recreatief. Beide teams zouden uitkomen op het breedte-korfbal niveau.

De voordelen zijn ons inziens dan dat we samen met Thor een veel grotere groep aan spelers hebben om beide teams compleet te krijgen, en ook kunnen we korfbal op verschillende niveau’s aanbieden waardoor iedereen kan spelen op het niveau wat hij of zij leuk vindt. Na de 1e helft van de veldcompetitie kunnen we evalueren, en beslissen of we die combi-teams ook in de zaalcompetitie willen inschrijven.

Wij horen dus heel graag van jullie wat jullie denken van zo’n combinatieteam, en wat je plus- en minpunten zijn. De inschrijving voor de veldcompetitie moet begin juli gedaan worden, dus laat z.s.m weten aan de technische commissie weten hoe jullie hier tegenaan kijken!

Met vriendelijke groet namens de TC,

Willem Kes
06-44262825
TZ@sperwers.nl

Wedstrijdaanschrijving zaterdag 8 juni

Kan je niet? Graag voor donderdag afschrijven bij Willem, tel. 06-44262825

Zaterdag 8 juni

Sperwers 1 – Conventus 1

Aanwezig locatie 14:30 uur
Aanvang wedstrijd 15:30 uur
Coach
Scheidsrechter N.t.b.
Dames Heren
Anne Brouwer
Robin Steehouwer – van Zeijl
Charlotte van der Sijde
Lindy v.d. Heuvel
Gyane Molendijk
Yvonne Belterman
Willem Kes
Jordy Steehouwer
Keimpe Koldijk
Matthijs Rijsdijk
Stephan van Veen
Daniel Duimelinks
Alex Slump
Sportcomplex Albatroslaan, Rotterdam

 

Vogeltrek week 17

Vorige week zaterdag was er weer Kangoeroe Klup op Sperwers. Samen met de kinderen van Thor waren er 15 Kangoeroes hard aan het sporten en spelen. Na de training hebben ze gezamenlijk nog lekker fruit gegeten in de kantine. Thor had een thuis programma aan de Albatroslaan, de F, E,G, 2e en 1e speelden thuis. Ons 1e speelde uit bij Conventus, waar het met 8-12 wist te winnen. Hierop werd traditiegetrouw weer geproost! Daarna sloot een gedeelte aan bij het eten op ons sportcomplex gemaakt door Marcel van Thor, het was heerlijk! Zondag hebben ook de tennissers voor het eerst de baan getest en deze is, zonder ballen over het hek, goedgekeurd.

 

 

In de kantine en op het sportcomplex is er ook nog voldoende gebeurd. Zo zijn de instelling voor het alarm veranderd, planken en spiegels opgehangen (de laatste spiegels volgen aankomende week), is het probleem met de riolering verholpen, prullenbakken opgehangen, het bouwmateriaal verwijderd en de clown is geplaatst. Deze wordt aankomende week voorzien van een opknapbeurt door onze onderhoudscommissie. 

 

Donderdagochtend was er ook deze week weer GoldenSports alleen nu voor het eerst onder leiding van een nieuwe trainer: Jacqueline de Vos Burchart. Zij gaat samen met John de trainingen geven. Jacqueline is een oude bekende, zij heeft vroeger ook bij ons gekorfbald. Opnieuw welkom Jacqueline, heel leuk dat je dit bij ons komt doen.

Dit weekend is geen korfbalweekend vanwege de vakantie maar is er dan niets op de Albatroslaan? Zeker wel, er zijn op vrijdag al Koningsspelen geweest van basisschool de Klaver en op zondag wordt er weer getennist en een boule gegooid in onze prachtig nieuwe jeu de boule baan.

Voor iedereen die op vakantie is of gaat veel plezier! Voor iedereen die niet gaat en wel gezellig op de club een balletje wil schieten, wordt er aanstaande donderdag een mini koppelschiettoernooi georganiseerd. Het toernooi is vanaf 20.00u en alleen op 3,5m palen. Uiteraard mag iedereen meedoen, opgeven als koppel kan bij Lindy.

 

Vogeltrek week 16

Eerst even kort: wat is de Vogeltrek? Een wekelijkse korte update met de laatste nieuwtjes en activiteiten.

Deze week is er weer hard gewerkt aan restpunten van de kantine en het complex. Zo werkt het scorebord en de verlichting op de parkeerplaats en is er een tijdelijke oplossing voor de storing van de boilers.

Woensdag was er overleg van de bestuurlijke stuurgroep voor het onderzoek van een samenwerking met Thor, hierover volgt snel meer informatie.

Waar brengt de trek ons dit weekend?

Zaterdag speelt Sperwers 1 tegen Conventus 1 om 15.30 uur in Zwijndrecht. Op ons nieuwe complex aan de Albatroslaan gebeurt dit weekend ook genoeg: er is zaterdag om 10.00 uur een Kangoeroe training en aansluitend heeft Thor een thuisprogramma waarna er gezellig in de kantine gegeten wordt. Op zondag komen de tennissers uitgebreid het nieuwe complex en veld testen.

 

Veldprogramma voorjaar 2024

Beste Sperwersleden,

Hieronder vind je het wedstrijdprogramma van Sperwers 1 voor de komende veldcompetitie. Dit programma vind je ook terug in de KNKV Wedstrijdzaken app!

Datum Tijd Thuis Uit
20-4-2024 15:30 uur Conventus 1 Sperwers 1
11-5-2024 15:30 uur Sperwers 1 Olympia (S) 1
25-5-2024 16:00 uur Olympia (S) 1 Sperwers 1
01-06-2024 16:00 uur Nikantes 1 Sperwers 1
08-06-2024 15:30 uur Sperwers 1 Conventus 1

Met sportieve groet,

Willem Kes
Wedstrijdsecretariaat

Terugblik Openingsdag 6 april 2024

Terugblik

Wat een fantastische dag was het 6 april tijdens de opening van onze nieuwe locatie aan de Albatroslaan. We zijn enorm dankbaar voor iedereen die aanwezig was en heeft gezorgd voor de geweldige sfeer op de dag. Het was echt hartverwarmend om zoveel bekende gezichten opnieuw op het veld te zien en kennis te maken de buurt.

Wat een geluk hebben we gehad met prachtige weer. De zon scheen mooi boven ons nieuwe thuis en heeft de dag nog specialer gemaakt. De dag was compleet toen Sperwers 1 de eerste punten pakte en won van Nikantes 1 uit Hoogvliet.

Bedankt!

We willen iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van onze openingsdag bedanken. Jullie steun en betrokkenheid zijn de drijvende kracht achter onze vereniging, en we kijken ernaar uit om samen nog vele prachtige momenten te beleven op onze nieuwe locatie.

Bekijk de foto’s

Om de geweldige herinneringen aan deze dag te bewaren, hebben we wat mooie foto’s genomen. Neem een kijkje hieronder of herbeleef de hoogtepunten van de dag door het hele album te bekijken. Klik hier om het volledige album te bekijken.

Over Sperwers

Sperwers is een Rotterdamse sportvereniging waar er meer is dan alleen sport. We houden van Korfbal, Tennis, Jeu de Boules en Goldensport. Iedereen is welkom, alle leeftijden en achtergronden. Onze vereniging staat bekend om zijn warme en gastvrije sfeer, waarin iedereen zich thuis voelt.

Word Lid

Wil je deel uitmaken van onze vereniging? Word lid van Sperwers, schrijf je vandaag nog in.

Wedstrijden 20 en 21 april

Kan je niet? Graag voor donderdag afschrijven bij Willem, tel. 06-44262825

Zaterdag 20 april

Conventus 1 – Sperwers 1

Vertrek veld 14.00 uur
Aanwezig locatie 14.30 uur
Aanvang wedstrijd 15.30 uur
Coach Fred Janssen
Scheidsrechter A. Diederik
Dames Heren
Yvonne Bouwman – Belterman
Lindy van den Heuvel
Gyane Molendijk
Dianne Scholte
Charlotte van der Sijde
Robin Steehouwer – van Zeijl
Daniël Duimelinks
Willem Kes
Keimpe Koldijk
Jordy Steehouwer
Matthijs Rijsdijk
Stephan van Veen
Sportvereniging Conventus, Develsingel 7A, 3333 LD Zwijndrecht

Lees meer

Tijdelijk gebruik kunstgras THOR

Beste Sperwersleden,

de komende weken zal c.k.c. THOR gebruik maken van onze velden voor hun trainingen en mogelijk ook hun wedstrijden. De reden hiervoor is dat de werkzaamheden die de gemeente uitvoert aan het grasveld van c.k.c. THOR uitlopen, en hun eigen veld dus niet beschikbaar is. c.k.c. THOR heeft ons gevraagd of ze in de tussentijd bij ons terecht kunnen. Dit betreft een tijdelijke situatie, totdat de werkzaamheden gereed zjin.

Velen van jullie zullen de connectie leggen met de tijdens de vorige ALV aangekondigde mogelijke verregaande samenwerking. Ten tijde van die ALV was de vertraging van de werkzaamheden bij c.k.c. THOR nog niet aan de orde, Lees meer

Feestelijke opening Albatroslaan 70 op 6 april

 

Op 6 april openen wij ons nieuwe sportcomplex aan de Albatroslaan 70 op een feestelijke manier. We hebben een mooi programma opgesteld waarbij je kan kennismaken met de club en de sporten die wij graag uitoefenen. Denk daarbij aan korfbal, tennis en jeu de boules.

Iedereen is de gehele dag of een dagdeel welkom, zowel jong als oud.

Programma

11:00 uur:  Start sport- en spelactiviteiten Lees meer