Corona maatregelen

Zoals jullie ongetwijfeld gemerkt hebben zijn er afgelopen dinsdag strengere maatregelen aangekondigd die gelden tot en met 18 november. Daarna keren we weer terug naar de set maatregelen zoals die voor 4 november golden. Dit heeft uiteraard gevolgen voor al onze leden. Hieronder geef ik die per sport aan:

Korfbal
De korfballers gaan normaal gesproken rond deze periode natuurlijk de zaal in. Dat dat niet kan is natuurlijk jammer, maar daarnaast geven de kosten van de zaalhuur natuurlijk ook nog iets extra’s om over na te denken. Zaalhuur is immers een van de grootste jaarlijkse uitgaven van de vereniging.
Competitie spelen is binnen zowel de oude als de nieuwe maatregelen niet mogelijk, en de KNKV heeft dus aangegeven dat op z’n vroegst het weekend van 5/6 december met de competitie gestart kan worden. Dat zal naar onze verwachting hoogstwaarschijnlijk nog later worden.
De trainingen voor de senioren hebben we op het veld reeds stilgelegd. In de optiek van het KNKV was trainen voor senioren onder bepaalde voorwaarden nog mogelijk, maar wij als bestuur hadden erg het gevoel dat hierin wel erg de grenzen werden opgerekt en betwijfelen in hoeverre deze voorwaarden in de praktijk tijdens een training stand houden. Daarnaast bleek uit wat voorzichtig rondvragen onder de leden ook dat het animo voor trainen onder deze voorwaarden laag is.
Dit samen met de financiële consequenties heeft ons doen besluiten om ons besluit de trainingen voor de senioren niet door te laten gaan te verlengen tot eind dit jaar.

De jeugd traint op dit moment wel, en die trainingen zullen ook gewoon doorgaan.

Tennis
Vanaf 4 november is de maximale groepsgrootte voor binnen- en buitensport verlaagd naar 2 personen. Dit betekent dat dubbelspel dus niet mogelijk is gedurende de periode van 4 t/m 18 november. Enkelspel is wel toegestaan, uiteraard wel onder alle geldende maatregelen (1,5m afstand, Corona-coördinator aanwezig, kantine blijft dicht, etc.)
Na 18 november, wanneer we weer teruggaan naar de vorige set maatregelen, is dubbelspel weer toegestaan (onder de bekende voorwaarden).

Jeu de boules
Ook voor de jeu de boules geld dat de maximale groepsgrootte bepalend is. T/m 18 november met maximaal 2 personen, daarna met maximaal 4. Ook hierbij blijft de kantine dicht, houden we 1,5m afstand en dient een Corona-coördinator aanwezig te zijn. We kunnen ons goed voorstellen dat onder de huidige temperaturen en maatregelen hier daardoor vanaf wordt gezien.

Een samenvatting:

Korfbal

  • Geen competitie tot 5 december, waarschijnlijk nog langer.
  • Trainingen voor senioren afgelast tot eind dit jaar.
  • Trainingen jeugd gaan gewoon door.

Tennis

  • 4 t/m 18 november alleen ENKELSPEL, onder alle bekende maatregelen.
  • Na 18 november weer dubbelspel mogelijk, onder alle bekende maatregelen.

Jeu de Boules

  • 4 t/m 18 november maximale groepsgrootte 2 personen, onder alle bekende maatregelen.
  • Na 18 november maximale groepsgrootte 4 personen, onder alle bekende maatregelen.

Wij hopen dat jullie begrip hebben voor deze maatregelen, en dat we zo snel mogelijk weer met elkaar kunnen sporten. Als je vragen hebt over de sportactiviteiten kun je contact opnemen met Willem Kes via tz@sperwers.nl