Bericht over de nieuwe landelijke coronamaatregelen

Beste leden,

Het zal jullie niet ontgaan zijn, vanavond om 19.00 uur zijn tijdens een landelijke persconferentie door minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge nieuwe maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van het Coronavirus gedeeld. De maatregelen zijn erop gericht om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken, zonder de samenleving en de economie op slot te doen.

De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende drie weken van kracht. Ook voor onze vereniging hebben de maatregelen gevolgen, we hebben ze hierbij voor jullie op een rij gezet:

De kantine is gesloten voor alle activiteiten, dat betekent:

  • Neem voor tijdens en na de trainingen en wedstrijden je eigen drinken mee. Dat geldt ook voor tennis, jeu des boules en goldensports.
  • De kleedkamers zijn ook gesloten, zorg dus dat je omgekleed naar de vereniging komt.
  • De haakclub gaat ieder geval de komende drie weken niet door.
  • Alle commissie-en bestuursvergaderingen vinden zoveel mogelijk digitaal dan wel op een andere locatie plaats (let op: aantal gasten dat je thuis mag ontvangen is ook beperkt!).
  • De droomsessie van 12 oktober is afgelast
  • Geen publiek bij wedstrijden en trainingen
  • Kinderen worden door hun ouders naar de training en wedstrijden gebracht en bij het hek afgezet. Met de ouders van de E-ploeg wordt nog contact opgenomen over het vervoer van kinderen naar uitwedstrijden.

Of er gevolgen zijn voor de korfbalcompetitie is nu nog niet bekend. Uiteraard zullen wij jullie op de hoogte houden van alle ontwikkelingen die betrekking hebben op sporten bij RSV Sperwers. We hebben eerder gezien dat de maatregelen elkaar in hoog tempo kunnen opvolgen, houd daarom de website goed in de gaten. Als er nieuwe, aanvullende (lokale) maatregelen komen die van belang zijn voor onze vereniging dan communiceren we ze via de website.

Heb je naar aanleiding van dit bericht nog vragen, dan horen wij dat graag als bestuur.

Blijf gezond, let op elkaar.

Namens het bestuur,

Elianne Mastwijk