Update m.b.t Corona 1-7-2020

Het is vandaag 1 juli, aan het begin van het jaar hadden we niet kunnen denken dat we in Nederland bij deze dag stil zouden staan. Na alle corona-perikelen van afgelopen maanden, alle regels en beperkingen waar we mee hebben leren leven, is er nu een tijd aangebroken voor meer ruimte. Ruimte met regels, algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

Als we kijken naar wat dit voor Sperwers en het sporten en samenkomen op de vereniging betekent, dan blijven de volgende basisregels sowieso van kracht:

  • heeft u klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen;
  • ben je 18 jaar en ouder: houd 1,5 meter afstand van anderen;
  • was vaak uw handen;
  • vermijd drukke plekken

De regel is dat iedereen 1,5 meter afstand houdt. Maar voor de sportsector is een uitzondering gemaakt om in de sport en spelsituaties waar dit niet mogelijk is de 1,5 meter afstand tijdelijk los te laten. Dat houdt in dat de senioren ook weer kunnen trainen in een wedstrijdvorm en dat er later dit jaar als voorbereiding op de competitie oefenwedstrijden kunnen worden gespeeld.

Sinds 15 juni mag er voor en na de trainingen ook weer gebruik gemaakt worden van de kleedkamers.

Het bezoeken van R.S.V Sperwers

De afgelopen tijd mochten er geen ouders of andere fans kijken bij de trainingen, maar sinds vandaag mag dat weer wel! Iedereen is dus van harte welkom om bij zijn/haar kind te komen kijken, of om gezellig bij te kletsen met de mensen die je een tijd niet hebt gezien.

Je bent welkom in de kantine en op ons eigen terras. Uiteraard zijn er wel wat regels waar je je aan moet houden, deze zijn te vinden in de kantine. Zo is er een duidelijke route aangegeven, geldt er eenrichtingsverkeer in de kantine en staat er desinfectiemiddel zodat je bij binnenkomst je handen kan desinfecteren. Daarnaast moet je op een stoel zitten en vragen we je om jouw plek te desinfecteren als je weer weggaat.

Op en om het terrein gelden ook nog steeds coronaregels, heb je hier vragen over dan kun je terecht bij een van de drie coronacoördinatoren (Elianne, Michel of Fred).

Goldensports

Zeer binnenkort zullen ook de Goldensporters weer starten, en wij hebben begrepen dat ook onze fanatieke jeu des boulers van plan zijn om weer samen te komen en te genieten van hun spel. Wij vinden het als bestuur heel fijn dat er weer meer activiteiten zijn op het terrein. Tegelijkertijd is het soms ook wel spannend, we hebben een verantwoordelijkheid als vereniging naar elkaar toe om elkaar veilig te houden en de regels te respecteren. Dat gaat al hartstikke goed en wij hebben er alle vertrouwen in ook de ruimte die nu ontstaat ook goed gebruikt gat worden.

Meer informatie?

Wil je meer lezen over de nieuwe protocollen? Deze basisregels en alle andere algemene uitwerkingen zijn hier te vinden. Specifiek voor sport vind je ze hier. De regel is dat iedereen 1,5 meter afstand houdt. Maar voor de sportsector is een uitzondering gemaakt om in de sport en spelsituaties waar dit niet mogelijk is de 1,5 meter afstand tijdelijk los te laten.